Tuesday 20 July 2010

Brazil Travel Tips 7 / Dicas do Brasil 7


7 - EAT “RODÍZIO DE MASSAS” AT MADALOSSO
One of the things you simply must do in Brazil is to try “rodízio de massas”, which is a system where the waiters bring round a selection of pasta dishes in succession until you burst. You can say that the “rodízio de massas” is the better version of its older brothers, the meat and pizza rodízios.
You can have a rodízio de massas in any district where there is a strong Italian influence, including the Bixiga neighbourhood of São Paulo, but my advice is to head for the New Madalosso restaurant (telephone: + 55 41 3372-2121) which is in Santa Felicidade, in the Southern Brazilian city of Curitiba, some 400 km South of São Paulo.
When you get off the bus (or even Curitiba’s tour bus, which has a stop a few yards away) you can smell the scent of pasta wafting through the air. Approaching the building, you shall be awe-struck at the sheer size of the place, which is considered the largest restaurant in the Americas and holds 4,645 people. It is divided into nine large rooms, each named after an Italian city. Each month, 40 tonnes of chicken are consumed, while 25 tonnes of flour are used in making the dough. There is also a wine cellar with 143 different wine labels, and of course don’t forget the wonderful desserts! To wash all this down, a few hundred yards down the road there are excellent wines, at Durigan, where you can buy wine, by the bottle or in handy 3-bottle packs.
The menu of the Rodízio is as follows: polenta, fried chicken, potato mayonnaise, chicken bits on the bone (frango à passarinho), lasagne al sugo, lasagne al burro, gnocchi ai pomodori secchi, spaghetti alla bolognese, spaghetti all’ aglio ed olio, canelloni etc. All this for about 25 Brazilian Reais, which is 15 American dollars or 10 Euros. Mangia che te fa bene!

COMER RODÍZIO DE MASSAS NO MADALOSSO
Uma das coisas obrigatórias para fazer no Brasil é experimentar o rodízio de massas, um sistema aonde os garçons trazem uma seqüência de pratos à base de massas, sem cessar, até você estourar. Pode-se dizer que o rodízio de massas é uma versão bem melhor dos seus irmãos mais velhos, os rodízios de pizza e de carnes.
Você poderá experimentar um rodízio de massas em qualquer lugar com forte presença italiana, inclusive no Bixiga em São Paulo, mas recomendo o restaurante Novo Madalosso (telefone + 55 41 3372-2121) que fica em Santa Felicidade, na cidade de Curitiba, no sul do Brasil, a 400km de São Paulo.
Ao descer do ônibus (ou até mesmo da Linha Turismo, que tem um ponto a poucos metros) podes sentir o aroma inconfundível e agradável das massas permeando o ar. Ao se aproximar do prédio, maravilhar-se-á com o tamanho do local, que é considerado como o maior restaurante das Américas, com uma capacidade total de 4.645 pessoas. O restaurante se divide em nove salões, cada um com o nome de uma cidade da Itália. Cada mês, são consumidas 40 toneladas de frango, e 25 toneladas de farinha são usadas para fazer as massas. Há ainda uma adega com 143 tipos diferentes de vinhos, e não esqueça as deliciosas sobremesas! Para ajudar a digestão, a alguns metros de distância há excelentes vinhos na Durigan, onde se pode comprar vinho em garrafas individuais ou em embalagens de 3 unidades.
O cardápio do Rodízio é a seguinte: frango frito, salada russa com maionese, frango à passarinho, lasanha al sugo, lasanha na manteiga, nhoque com tomate seco, nhoque à bolonhesa, espaguete ao alho e óleo, canelloni e assim vai. Tudo isso por 25 reais, mais ou menos 15 dólares estadunidenses ou 10 euros. Mangia che te fa bene!

Further Information / Maiores Informações
(in Portuguese / em português):
www.madalosso.com.br
http://vejabrasil.abril.com.br/curitiba/restaurantes/madalosso-35134/5

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